Apidra ® SoloStar ®: anmeldelser

Den offisielle hjemmesiden til selskapet RLS ®. Home Encyclopedia of medisiner og farmasøytisk utvalg av varer på russisk internett. Medikamentkatalogen Rlsnet.ru gir brukere tilgang til instruksjoner, priser og beskrivelser av medisiner, kosttilskudd, medisinsk utstyr, medisinsk utstyr og andre produkter. Den farmakologiske veiledningen inneholder informasjon om sammensetning og form for frigjøring, farmakologisk virkning, indikasjoner for bruk, kontraindikasjoner, bivirkninger, interaksjon med legemidler, metode for bruk av legemidler, farmasøytiske selskaper. Medikamentkatalogen inneholder priser for medisiner og farmasøytiske produkter i Moskva og andre russiske byer.

Det er forbudt å overføre, kopiere, spre informasjon uten tillatelse fra LLC RLS-Patent.
Når du siterer informasjonsmateriell publisert på sidene på nettstedet www.rlsnet.ru, er det nødvendig med en lenke til kilden til informasjon.

Mange flere interessante ting

© REGISTRERING AV MEDISINER I RUSSIA ® RLS ®, 2000-2020.

Alle rettigheter forbeholdt.

Kommersiell bruk av materialer er ikke tillatt..

Informasjonen er beregnet på medisinsk fagpersonell..

Apidra (Solostar) - instruksjoner for bruk av insulin

Etter utseendet av korte insulinanaloger, nådde diabetes mellitus terapi et grunnleggende nytt nivå: stabil kontroll av glykemi ble mulig hos de fleste pasienter, risikoen for mikrovaskulære lidelser, hypoglykemisk koma ble betydelig redusert.

Apidra er den yngste representanten for denne gruppen, rettighetene til stoffet tilhører den franske bekymringen Sanofi, som har mange grener, hvorav den ene ligger i Russland. Apidra har beviste fordeler i forhold til korte menneskelige insuliner: den starter og stopper raskere, når en topp. Takket være dette kan diabetikere nekte snacks, er mindre knyttet til spisetidspunktet og blir spart fra å måtte vente til hormonets virkning begynner. Kort sagt, nye medikamenter omgås tradisjonelle medisiner på alle måter. Det er grunnen til at andelen pasienter som bruker insulinanaloger vokser jevnlig..

Instruksjoner for bruk

Det er viktig å vite! En nyhet anbefalt av endokrinologer for kontinuerlig diabetesovervåking! Det er bare nødvendig hver dag. Les mer >>

Det aktive stoffet er glulisin, molekylet skiller seg fra endogent (syntetisert i kroppen) insulin med to aminosyrer. På grunn av denne substitusjonen er glulisin ikke tilbøyelig til å danne komplekse forbindelser i hetteglasset og under huden, så det kommer raskt inn i blodomløpet umiddelbart etter injeksjon.

Hjelpeingredienser inkluderer m-cresol, klorid og natriumhydroksyd, svovelsyre, trometamin. Stabiliteten til løsningen tilveiebringes ved tilsetning av polysorbat. I motsetning til andre korte preparater, inneholder insulin Apidra ikke sink. Løsningen har en nøytral pH (7.3), så den kan fortynnes hvis det er behov for veldig små doser..

Det kan ikke brukes mot hypoglykemi. Hvis sukker er lite før måltider, er det tryggere å administrere Apidra litt senere når glykemi er normalt.

Overfølsomhet overfor gilluzin eller hjelpekomponenter i løsningen.

Bivirkninger på Apidra er vanlige for alle typer insulin. Bruksanvisningen informerer i detalj om alle mulige uønskede handlinger. Oftest observeres hypoglykemi assosiert med en overdose av stoffet. De er ledsaget av skjelvinger, svakhet, uro. Økt hjertefrekvens indikerer alvorlighetsgraden av hypoglykemi..

Overfølsomhetsreaksjoner i form av ødem, utslett, rødhet er mulig på injeksjonsstedet. Vanligvis forsvinner de etter to ukers bruk av Apidra. Alvorlige systemiske reaksjoner er sjeldne, krever akutt erstatning av insulin.

Manglende overholdelse av administrasjonsteknikken og individuelle egenskaper ved subkutant vev kan føre til lipodystrofi.

Insulin Apidra forstyrrer ikke et sunt svangerskap, påvirker ikke intrauterin utvikling. Legemidlet er godkjent for bruk hos gravide med diabetes type 1 og type 2 og svangerskapsdiabetes..

Studier av potensialet for at Apidra kan overføres til morsmelk er ikke blitt utført. Som regel trenger insuliner inn i melk i en minimal mengde, hvoretter de blir fordøyd i fordøyelseskanalen til barnet. Muligheten for at insulin kommer i blodet til babyen utelukkes, slik at sukkeret hans ikke vil avta. Imidlertid er det en minimal risiko for en allergisk reaksjon hos et barn mot glulisin og andre komponenter i løsningen.

Svekker effekten av insulin: Danazole, Isoniazid, Clozapin, Olanzapine, Salbutamol, Somatropin, Terbutaline, Epinephrine.

Amplify: Disopyramid, Pentoxifylline, Fluoxetine. Klonidin og reserpin - kan maskere tegn på begynnelsen av hypoglykemi.

Alkohol forverrer kompensasjonen av diabetes mellitus og kan provosere alvorlig hypoglykemi, så bruken bør minimeres.

Apotek tilbyr hovedsakelig Apidra i SoloStar sprøytepenner. De plasserte en patron med en løsning på 3 ml og en standard konsentrasjon på U100, det er ikke skiftet ut patronen. Doseringstrinn av sprøytepennen - 1 enhet. Pakke med 5 penner, totalt 15 ml eller 1500 enheter insulin.

Apidra er også tilgjengelig i 10 ml flasker. Vanligvis brukes de i medisinske fasiliteter, men kan også brukes til å fylle reservoaret til en insulinpumpe.

Struktur
farmakodynamikkI henhold til prinsippet og handlingsstyrken, er glulisin lik humaninsulin, overgår det i hastighet og arbeidstid. Apidra reduserer konsentrasjonen av sukker i blodkar ved å stimulere absorpsjonen av muskler og fettvev, og hemmer også syntesen av glukose i leveren.
indikasjonerBrukes til diabetes for å senke glukose etter å ha spist. Ved hjelp av stoffet kan hyperglykemi raskt korrigeres, inkludert med akutte komplikasjoner av diabetes. Det kan brukes til alle pasienter fra 6 år, uavhengig av kjønn og vekt. I følge instruksjonene er insulin apidra tillatt for eldre pasienter med lever- og nyresvikt.
Kontra
spesielle instruksjoner
  1. Den nødvendige dosen insulin kan endres med følelsesmessig og fysisk stress, sykdommer og tar visse medisiner.
  2. Når du bytter til Apidra fra insulin fra en annen gruppe og merke, kan det være nødvendig med en dosejustering. For å unngå farlig hypo- og hyperglykemi, må du stramme sukkerkontrollen midlertidig.
  3. Manglende injeksjoner eller stopp av Apidra-behandling fører til ketoacidose, som kan være livstruende, spesielt med diabetes type 1.
  4. Hopp over mat etter insulinadministrasjon er fyldt med alvorlig hypoglykemi, bevissthetstap, koma.
DoseringDen ønskede dosen bestemmes basert på mengden karbohydrater i mat og individuelle konverteringsfaktorer av brødenheter til insulinenheter.
Uønsket handling
Graviditet og GV
Legemiddelinteraksjon
Slipp skjemaer
PrisEmballasjen med sprøytepennene til Apidra SoloStar koster omtrent 2100 rubler, noe som kan sammenlignes med de nærmeste analogene - NovoRapid og Humalog.
OppbevaringHoldbarheten til Apidra er 2 år, forutsatt at hele denne tiden ble lagret i kjøleskapet. For å redusere risikoen for lipodystrofi og smerter i injeksjonene, blir insulin varmet opp til romtemperatur før bruk. Uten tilgang til solen, ved temperaturer opp til 25 ° C, beholder stoffet i sprøytepennen sine egenskaper i 4 uker.

La oss dvele ved funksjonene ved bruk av Apidra, ikke inkludert i bruksanvisningen.

Diabetes og trykkstøt vil være en saga blott

Diabetes er årsaken til nesten 80% av alle slag og amputasjoner. 7 av 10 mennesker dør på grunn av tilstoppede arterier i hjertet eller hjernen. I nesten alle tilfeller er årsaken til denne forferdelige enden den samme - høyt blodsukker.

Sukker kan og bør slås ned, ellers ingenting. Men dette kurerer ikke selve sykdommen, men hjelper bare til å bekjempe etterforskningen, og ikke årsaken til sykdommen.

Den eneste medisinen som offisielt er anbefalt for diabetes og brukt av endokrinologer i deres arbeid, er Ji Dao diabeteslapp.

Medikamentets effektivitet, beregnet etter standardmetoden (antall pasienter som ble frisk for det totale antall pasienter i gruppen på 100 personer som gjennomgikk behandling) var:

  • Normalisering av sukker - 95%
  • Eliminering av venetrombose - 70%
  • Eliminering av en sterk hjerterytme - 90%
  • Å lindre høyt blodtrykk - 92%
  • Kraftig om dagen, bedre søvn om natten - 97%

Produsenter av Ji Dao er ikke en kommersiell organisasjon og er finansiert av staten. Derfor har nå hver innbygger muligheten til å motta stoffet med 50% rabatt.

For å få god diabeteskompensasjon på Apidra, må du:

  1. Stikk insulin 15 minutter før måltider. I henhold til instruksjonene kan løsningen administreres under og etter måltider, men i dette tilfellet må du stille opp med midlertidig høyt sukker, noe som betyr økt risiko for komplikasjoner.
  2. Hold et strengt antall brødenheter, unngå å spise uten mat.
  3. Unngå store mengder mat med høy glykemisk indeks. Bygg et kosthold hovedsakelig på langsomme karbohydrater, kombiner raskt med fett og proteiner. I følge pasientenes anmeldelser er det med et slikt kosthold lettere å velge riktig dosering.
  4. Før en dagbok, og basert på dataene, må du justere dosen med Apidra-insulin rettidig.

Legemidlet kan brukes mye for å kompensere for diabetes hos ungdom. Denne gruppen er mindre disiplinert, spesielle spisevaner, aktiv livsstil. I puberteten endres ofte behovet for insulin, risikoen for hypoglykemi er høyere, og hyperglykemi varer lenger etter å ha spist. Gjennomsnittlig glykert hemoglobin hos ungdom i Russland er 8,3%, noe som er langt fra målnivået.

Studier om bruk av Apidra hos barn har vist at dette stoffet, så vel som Humalog med NovoRapid, reduserer sukker. Risikoen for hypoglykemi var også den samme. En betydelig fordel med Apidra er den beste glykemiske kontrollen hos pasienter med langvarig forhøyet sukker etter å ha spist.

Nyttig informasjon om Apidra

Apidra refererer til ultrashortinsulin. Sammenlignet med det korte humane hormonet, trenger legemidlet blodet to ganger raskere, en sukkersenkende effekt observeres et kvarter etter subkutan administrering. Handlingen intensiveres raskt, og når halvannen time når et topp. Handlingsvarigheten er omtrent 4 timer, hvoretter en liten mengde insulin blir igjen i blodet, som ikke kan påvirke glykemi.

Pasienter på Apidra har bedre indikatorer på sukker, har råd til et mindre strengt kosthold enn diabetikere på kort insulin. Legemidlet reduserer tiden fra administrering til mat, krever ikke streng overholdelse av kosthold og obligatoriske snacks.

Hvis en diabetiker holder seg til en lavkarbo-diett, kan virkningen av Apidra-insulin være for rask, da langsomme karbohydrater ikke har tid til å øke blodsukkeret innen stoffet begynner å virke. I dette tilfellet anbefales korte, men ikke ultrashort-insuliner: Actrapid eller Humulin Regular.

Administrasjonsmodus

I følge instruksjonene administreres insulin Apidra før hvert måltid. Det er ønskelig at mellom måltidene var minst 4 timer. I dette tilfellet overlapper ikke effekten av to injeksjoner, noe som gir mer effektiv kontroll av diabetes. Glukose bør måles tidligst 4 timer etter injeksjonen, når den administrerte dosen av legemidlet er ferdig. Hvis sukkeret etter denne tiden økes, kan du lage den såkalte korrigerende popliten. Det er tillatt når som helst på dagen..

Handlingen avhengig av administrasjonstidspunktet:

Tid mellom injeksjon og måltidHandling
Apidra SoloStarKort insulin
et kvarter før måltideren halv time før måltiderApidra gir bedre diabeteskontroll.
2 minutter før måltideren halv time før måltiderDen sukkerreduserende effekten av begge insulinene er tilnærmet den samme, til tross for at Apidra jobber kortere tid.
et kvarter etter å ha spist2 minutter før måltider

Apidra eller NovoRapid - som er bedre?

Disse stoffene er like i egenskaper, egenskaper, pris. Både Apidra og NovoRapid er produkter fra kjente europeiske produsenter, så det er ingen tvil om kvaliteten deres. Begge insulinet har sine beundrere blant leger og diabetikere.

  1. Apidra er foretrukket for bruk i insulinpumper. Risikoen for tilstopping av systemet er to ganger lavere enn for NovoRapid. Det antas at denne forskjellen er assosiert med tilstedeværelsen av polysorbat og fraværet av sink.
  2. NovoRapid kan kjøpes i kassetter og brukes i sprøytepenner i trinn på 0,5 enheter, noe som er viktig for diabetikere som trenger små doser av hormonet.
  3. Den gjennomsnittlige daglige dosen med insulin Apidra er mindre enn 30%.
  4. NovoRapid er litt tregere.

Med unntak av disse forskjellene er det ikke viktig hva du skal bruke - Apidra eller NovoRapid. Endring av ett insulin til et annet anbefales kun for medisinske indikasjoner, vanligvis er dette alvorlige allergiske reaksjoner.

Apidra eller Humalog - som er bedre?

Når du velger mellom Humalog og Apidra, er det enda vanskeligere å si hvilket som er bedre, siden begge medisinene er nesten identiske i tid og styrke. I følge diabetikere foregår overgangen fra ett insulin til et annet uten vanskeligheter, ofte beregningskoeffisientene.

Husk å lære! Tror du piller og insulin er den eneste måten å holde sukker under kontroll? Ikke sant! Du kan bekrefte dette selv ved å begynne å bruke det. les mer >>

Forskjellene som ble funnet:

  • Apidra-insulin er raskere enn Humalog absorbert i blodet hos pasienter med visceral fedme;
  • humalog kan kjøpes uten sprøytepenner;
  • hos noen pasienter er dosene av begge ultrashortpreparatene like, mens lengden på insulin med Apidra er mindre enn med Humalog.

Diabetes og alt med det!

Verdensnyheter om diabetes, nye utviklinger, produkter.

  • Ubesvarte emner
  • Aktive emner
  • Søk
  • brukere
  • vårt team

Hva er bedre novarapid eller humalog?

Hva er bedre novarapid eller humalog?

Skrevet av alex235 den 03/10/2006, 22:14

Meldingen til UM »03/10/2006, 23:40

Skrevet av Dusya den 03/10/2006, 23:46

Skrevet av Yur 11. mars 2006, 10:33

Meldingen til Nina "03.15.2006, 8:31

Meldingen til UTK »03/21/2006, 16:45

Innlegg av Tabletka »03.21.2006, 19:25

Innlegg av UKR »03.22.2006, 10:04

Sammensetningen og formen for insulin "Apidra Solostar", dets pris og anmeldelser av diabetikere, analoger

Insulin Apidra Solostar er et farmasøytisk insulinpreparat basert på humant insulin med en kort effekt. Det er beregnet på behandling av insulinavhengig diabetes mellitus. Patologi er ganske vanlig, og pasienter med denne diagnosen bør bruke slike medisiner hele livet..

Struktur

Den farmakologiske virkningen av Apidra er hypoglykemisk. Dette er en løsning for subkutan administrering, den aktive komponenten av insulin glulisin er 100 PIECES per 1 ml. Det generiske internasjonale navnet Apidra (INN) er insulin glulisin.

Av hjelpestoffene inkluderer sammensetningen:

  • metakresol;
  • tromethamine;
  • natriumklorid;
  • natriumhydroksyd;
  • polysorbat 20;
  • saltsyre;
  • vann for injeksjoner.

Slipp skjema

Løsningen er en fargeløs gjennomsiktig væske. Apidra er en rekombinant analog med humant insulin, men det virker raskere og ikke så lenge når det gjelder generell effekt. Medisinen presenteres i radarguiden som kort insulin.

Løsningen er tilgjengelig i patroner for spesielle sprøytepenner. I en kassett, 3 ml av stoffet, kan det ikke byttes ut. Oppbevar insulin i kjøleskapet uten å fryse. Før den første injeksjonen på et par timer, må du få en penn slik at medisinen blir i romtemperatur.

Farmakodynamikk og farmakokinetikk

En betydelig effekt av stoffet er å regulere glukoserelaterte metabolske prosesser. Insulin reduserer sukkerkonsentrasjonen ved å stimulere absorpsjonen av glukose av perifert vev - muskler og fett.

Insulin hemmer også produksjonen av glukose i leveren, bremser proteolyse, lipolyse, øker proteinproduksjonen.

Kliniske studier av pasienter med diabetes viste at subkutane injeksjoner virker raskere, men effekten er mindre i total tid sammenlignet med deres oppløselige humane insulin.

En injeksjon foretas 2 minutter før et måltid - dette sikrer riktig glykemisk kontroll. Når det administreres etter måltider etter 15 minutter, hjelper det å kontrollere blodsukkeret. Medisinen holdes i blodet i 98 minutter. Varighet 4 - 6 timer.

Glulisin skilles ut raskere enn oppløselig humant insulin. Halveringstiden er 42 minutter.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

I følge veiledningen til stoffet er det kun foreskrevet diabetes, hvis forløp krever innføring av et insulinmedisin. En viktig kontraindikasjon er barn under 6 år..

Medisinen foreskrives først etter en detaljert laboratoriediagnose av pasienten. Behovet for bruk av insulin, dets dosering bestemmes av legen i samsvar med resultatene av undersøkelsen og symptomene på patologi. Ukontrollert bruk kan forårsake irreversible komplikasjoner..

En absolutt kontraindikasjon for stoffet er hypoglykemi og en allergi mot komponentene i dets sammensetning..

Under amming og graviditet kan Apidra brukes. Kliniske studier har bevist sikkerheten til stoffet, spesielt når de strengt følger alle regler som er fastlagt av endokrinologen.

Bivirkninger

De vanligste bivirkningene inkluderer hypoglykemi. Det er vanligvis forbundet med en overdose medisiner. Et angrep med for mye sukkerreduksjon ledsages av skjelvinger, overopphisselse og svakhet. Alvorlig takykardi indikerer alvorlighetsgraden av tilstanden..

På injeksjonsstedet kan reaksjoner oppstå - hevelse, utslett, rødhet. Alle av dem går uavhengig etter 2 ukers bruk. Alvorlige systemiske allergier er svært sjeldne og blir et signal om behovet for en hurtig erstatning av stoffet.

Beskrivelsen av stoffet indikerer at brudd på injeksjonsteknikken og individuelle egenskaper ved det subkutane vevet ofte forårsaker lipodystrofi.

Dosering og overdosering

Medisinen må administreres maksimalt 15 minutter før et måltid eller umiddelbart etter det. "Apidra" brukes i forskjellige ordninger med insulinbehandling - med middelsvirkende insulin eller langtidsmedisiner. Apidra er også foreskrevet i kombinasjon med orale medisiner som senker blodsukkernivået. Dosene velges av en endokrinolog.

Apidra administreres subkutant eller ved kontinuerlig infusjon i det subkutane fettet med et pumpesystem.

Injeksjoner gjøres i magen, skuldrene, hoftene. Kontinuerlig infusjon utføres bare i magen. Det er nødvendig å stadig endre injeksjonsstedet og infusjonen, de veksler med hver påfølgende introduksjon. Opptakshastigheten, dens begynnelse og varighet påvirkes av:

  • injeksjonssted;
  • fysisk trening;
  • kroppsfunksjoner;
  • tidspunkt for administrasjon osv...

Når injiseres i magen, er absorpsjonen raskere.

For å forhindre at produktet kommer inn i blodkaret, må du følge forholdsreglene som legen nødvendigvis beskriver, og lære diabetikeren om injeksjonsteknikken. Det er forbudt å massere dette stedet etter injeksjonen..

Apidra er lov å blande bare med insulinisofan. Når du bruker en pumpe, er blanding forbudt..

Ved overdreven inntak av insulin i kroppen øker risikoen for et angrep på hypoglykemi. Milde former stoppes raskt ved å ta glukose eller sukkerprodukter, et stykke sukker. I denne forbindelse bør diabetikere alltid ha sukker eller noe søtt med enkle karbohydrater, søt juice osv..

En alvorlig form, manifestert ved kramper, nevrologiske lidelser, koma kan stoppes ved administrering av glukagon intramuskulært eller subkutant, også en konsentrert løsning av dekstrose. Injeksjoner skal bare gjøres av en spesialist. Når bevisstheten er gjenopprettet, må du spise noe med enkle karbohydrater for å forhindre en gjentakelse av angrepet, som kan gjenopptas umiddelbart etter at du har hatt det bedre. Pasienten forblir også på sykehuset i noen tid, slik at legen hele tiden kan overvåke og overvåke pasienten.

Interaksjon

På farmakologiske interaksjonsstudier for insulin ble "Apidra" ikke utført. Basert på empirisk kunnskap om analoger, er utviklingen av et klinisk signifikant farmakokinetisk interaksjonsresultat minimalt mulig. Noen stoffer i sammensetningen av medikamenter kan påvirke prosessene med glukosemetabolisme, og noen ganger er det nødvendig med en dosejustering av insulin.

Følgende midler øker den hypoglykemiske effekten av Apidra:

  • hypoglykemiske medisiner for oral administrering;
  • fibrater;
  • disopyramids;
  • fluoksetin;
  • pentoxifylline;
  • aspirin;
  • sulfonamid antimikrobielle medikamenter.

Redusere den hypoglykemiske effekten kan:

  • danazole;
  • veksthormon;
  • proteasehemmere;
  • østrogener;
  • skjoldbruskhormoner;
  • sympatomimetika.

Alkohol, litiumsalter, betablokkere, klonidin kan også svekke effektiviteten av stoffet, provosere et angrep av hypoglykemi og påfølgende hyperglykemi.

analoger

Substitutter og analoger av stoffet er presentert i tabellen.

Navn på insulinKostnad, produsentFunksjoner / Aktiv substans
HumalogFra 1600 til 2200 rub., FrankrikeHovedkomponenten - insulin lispro, regulerer prosessene med glukosemetabolisme og forbedrer proteinsyntese, frigjøres i suspensjon og løsning.
"Humulin NPH"Fra 150 til 1300 rub., SveitsDen aktive komponenten er insulin isophan, som hjelper til effektivt å kontrollere nivået av glykemi, er tilgjengelig i sprøytepennpatroner, er tillatt under graviditet.

Kan forårsake generell kløe..

ActrapidFra 350 til 1200 rubler., DanmarkKortvirkende insulin foreskrives når andre medisiner ikke har bidratt til å oppnå forventede resultater. Aktiverer intracellulære prosesser, frigjøres i løsning..

Stor risiko for lipodystrofi, det er nødvendig å justere dosen under trening.

anmeldelser

Stoffet "Apidra Solostar" stikker jeg i et par minutter før jeg spiser. Handlingen er veldig rask, den er praktisk for meg. Også praktisk å bruke i sprøytepenner. Under bruk av bivirkninger har ikke manifestert seg en gang.

For ikke så lenge siden ble jeg overført til Apidra-stoffet. Det fungerer bra og raskt, glukose er normalt. Jeg bruker insulin før jeg spiste, jeg merket ikke noe ubehag på injeksjonsstedet. Jeg har brukt dette insulinet i 6 måneder, jeg er fornøyd med stoffet.

Alexandra, 65 år

En pakke med spesielle Apidra-sprøyter koster omtrent 2100 rubler. Legemidlets holdbarhet i lukket form er 2 år i kjøleskapet. For å redusere sannsynligheten for lipodystrofi varmes medisinen opp til romtemperatur før bruk. Du kan lagre en åpen medisin i 4 uker på et sted der solen ikke faller ved en temperatur på ikke høyere enn 25 grader.

Konklusjon

Endokrinologer er av den oppfatning at diabetes ikke bare er en patologi, men en livsstil. Det innebærer obligatorisk bruk av medisiner, overholdelse av kostholdets regler. Nøye overholdelse av alle anbefalinger og riktig valg av dosering er nøkkelen til en høy livskvalitet, selv med en slik diagnose. Apidra hjelper mange diabetikere til å føle seg bedre, glem sukkerspikene.

Insulin Rinliz - gjennomgang

Utmerket insulin

Til tross for kontroversen rundt innenlandsk insulin, vil jeg stolt skrive en anmeldelse om en av dem - Rinlis biosimilar. Jeg har diabetes type 2, jeg har brukt insulin i 5 år, hele denne tiden brukte jeg humalogen jeg har elsket i årevis og tenkte at det alltid vil være slik. Kompensasjon på det er utmerket, trivsel også, hva annet som trengs?
Men i år begynte substitusjonen av importen og alle diabetikere begynte å bli overført til Rinlis biosimilar. Først var det sjokk, frykt, indignasjon, og så begynte jeg å forstå, og endokrinologen min hjalp meg med dette. La oss først se på definisjonene.

"En biosimilar er et biologisk legemiddel som inneholder en versjon av det samme virkestoffet som det opprinnelige biologiske legemidlet som allerede er godkjent for bruk i medisin"

Diabetikere foran tiden i paradis. Mange brev.

Og så vil vi snakke om type 1-diabetes, eller rettere sagt, om alle de som lider av den og hvilken virkelighet de fleste av dem møter. Når jeg forstår at det er Russland, og det er Moskva der det ikke er noen måte å sammenligne tilbudet på, vil jeg snakke fra min situasjon, fra byen Novosibirsk, og forstå at med hensyn til Russland, er min posisjon tydelig over gjennomsnittet, og fra den blir den enda mer motbydelig, fordi det ikke så mye positivt. Jeg har diabetes siden jeg var 14 år gammel, selv da jeg ble overført til Novorapid og Lantus, fordi kroppen min viste en ikke veldig positiv reaksjon på andre typer, som i de fleste ungdommer som ble syke mellom 12-21 år. Å si at dette er dårlig, kan jeg ikke si, fordi disse insulinene er en av de mest moderne og effektive på den tiden. Du kan uendelig male alle subtilitetene og nyansene i livet til en diabetiker, men jeg vil fortsette til i dag. Nylig har våre smarteste, som prøver å bevise for alle mulighetene for importerstatning, nådd oss. Tross alt lovet de at de ikke ville slutte å kjøpe medisiner som ikke hadde analogene våre, og slik at de fant en vei ut, vil vi gjøre analoger, og i helvete med det, at effekten og kvaliteten er forskjellig. Vel, vi gjør også prosessorer;) Som et resultat ble Lantus erstattet av Tujeos insulin, selv om det bare var et faktum på et tidspunkt de utstedte det lydløst, selv om Lantus ble skrevet ut. Lantus fungerer forutsigbart i 24 timer, noe som er veldig praktisk og trygt, siden du er sikker på at glukosenivået ditt ikke vil endre seg krampaktig (vi ekskluderer måltider og Novorapid-injeksjoner). Med Tujeo er du i lotteriet, bare hvert minutt. På Internett finner du mange positive anmeldelser om dette vakre insulinet, det er synd at bare alle av dem er som karbonkopier. Faktisk er et stort antall mennesker som faller i veldig ubehagelige situasjoner på grunn av hypo og hyperglykemi, fordi Tujeos arbeid rett og slett er uforutsigbart. Den fungerer i 36 timer på forespørsel fra produsenten og visstnok jevnt, men i virkeligheten er det et hopp på 6 timer til 12 og da er det ingen effekt. Dette påvirker arbeid, humør og helse. Og litt om tilbudet. I august fikk Novorapid sent, og 3/4 av den månedlige dosen ble ikke Lantus gitt. September: Novorapid fikk 3/4 doser i tide, Lantus ble ikke utstedt. Oktober: Novorapid ble ikke utstedt uten fremtidsutsikter, i stedet for Lantus, ble Tujeo igjen utstedt. Lønnen min er bare gjennomsnittet i regionen, og en tredjedel av denne lønnen går til insulin, vitaminer og medisiner for diabetikere. Jeg er 26. Jeg drikker ikke, røyker ikke og prøver å føre en sunn livsstil, så jeg har fremdeles ikke noen hint om komplikasjonene til diabetikeren. Men jeg gjentar, jeg tror at min posisjon er over landsgjennomsnittet, og hvilken av de andre?

Alt om Insulin Apidra fra A til Å

Apidra hører til kategorien rekombinante analoger med humant insulin, som sammenfaller med det i virkningsintensitet, men har en raskere og ikke så langvarig effekt. For å oppnå de ønskede resultatene, bør stoffet foreskrives av en lege.

Funksjoner ved komposisjonen

Legemidlet er tilgjengelig i form av en løsning som må administreres subkutant. Verktøyet er en nesten fargeløs væske med gjennomsiktig konsistens. Hver beholder inneholder 10 ml av stoffet. Kassetter inneholder 3 ml stoff.

I hver milliliter av stoffet er følgende ingredienser til stede:

  • 3,49 mg av den aktive ingrediensen - insulin glulisin, som er identisk med 100 IE humant insulin;
  • Ytterligere ingredienser - trometamol, natriumklorid, vann, etc..

Driftsprinsipp

Den aktive ingrediensen i stoffet er insulin glulisin. Verktøyet er et alternativ til insulin, som produseres i menneskekroppen. Imidlertid transformeres molekylet ved rekombinasjon. Komponentens styrke er identisk med humant insulin. Handlingen oppnås raskere. Imidlertid er varigheten av effekten kortere.

Insulin glulisin fører til hemming av glukosesynteseprosesser som oppstår i leveren. Takket være bruken av apidra blir lipolyse i fettceller hemmet, de syntetiske prosessene som er ansvarlige for proteinsyntese blir styrket, nedbrytningen av proteinkomponenter stoppes.

Med introduksjonen av stoffet subkutant, oppstår en reduksjon i glukosekonsentrasjon bokstavelig talt etter 10-20 minutter. Ved intravenøs bruk av stoffet sammenfaller den aktive komponenten i styrke med humant insulin. 1 enhet medikamentkomponenten er identisk med 1 enhet humant insulin.

Under de kliniske forsøkene ble det funnet at bruk av apidra 2 minutter før et måltid lar deg kontrollere mengden glukose i blodet etter å ha spist. Legemidlet kontrollerer til og med glukose bedre enn å bruke humant insulin 30 minutter før måltider.

Indikasjoner og begrensninger for bruk

Instruksjoner for bruk av apidra indikerer at stoffet brukes til å bekjempe manifestasjonene av diabetes mellitus, som trenger insulinbehandling. Stoffet kan foreskrives til voksne, ungdomspasienter og barn etter 6 år.

De viktigste kontraindikasjonene for bruken av stoffet inkluderer følgende:

  1. Alder under 6 år - dette skyldes begrensningen i klinisk informasjon angående bruken av stoffet i
  2. Småbarn;
  3. Tilstedeværelsen av hypoglykemi;
  4. Overdreven følsomhet for den aktive ingrediensen eller andre komponenter i stoffet.

Meget nøye bør apidra brukes i løpet av fødselsperioden. Personer som har leversvikt kan kreve en reduksjon i insulindosering. Dette skyldes en reduksjon i glukoneogenese og en nedgang i metabolismen av insulin.

En reduksjon i volumet av det aktive stoffet kan observeres ved nyresvikt. Det samme er tilfelle for eldre pasienter på grunn av nedsatt nyrefunksjon..

Funksjoner ved bruk

For å oppnå de nødvendige resultatene, bør stoffet administreres rett før du spiser mat - i 0-15 minutter. Dette kan gjøres etter måltider. Verktøyet brukes i modus som inkluderer insulin med middels eller lang eksponering eller et alternativ til basale stoffer - lantus. Medisinen skal kombineres med medisiner i form av tabletter, som kan redusere blodsukkeret.

Dosering velges individuelt. Apidra anbefales å administreres subkutant. Langvarig subkutan infusjon kan også brukes, som utføres ved hjelp av en insulinpumpe.

Medisinen blir injisert i det subkutane vevet, som er lokalisert på hoftene, magen, skuldrene. Med langvarig infusjon kan stoffet utelukkende legges inn i vevet i magen. Introsoner må skiftes.

Graden av assimilering, tidspunkt for forekomst og varighet av handling bestemmes av injeksjonsområdet, nivået av fysisk aktivitet og andre faktorer. Subkutane injeksjoner i bukveggen fører til en akselerasjon av assimilasjonen, sammenlignet med andre områder.

Stoffet i patronene skal brukes sammen med en insulinpenn eller lignende enheter. Det er veldig viktig at du følger instruksjonene for å legge i kassetten, feste nålen og administrere stoffet. Før du bruker patronen, er det viktig å utføre en visuell sjekk av medisinen. For injeksjoner kan en utelukkende fargeløs væske med klar konsistens brukes. Ingen solide elementer skal være til stede i den..

Før bruk blir patronen igjen i flere timer ved romtemperatur. Før du bruker stoffet fra beholderen, er det viktig å fjerne alle luftbobler. Patroner kan ikke fylles på nytt etter medisineadministrasjon.

Hvis pennen er skadet, er det forbudt å bruke den igjen. Hvis enheten ikke fungerer som den skal, kan løsningen fra patronen plasseres i en liten sprøyte som er egnet for bruk av insulin i et volum på 100 IE / ml.

Deretter administreres medisinen. En sprøytepenn som er egnet for gjentatt bruk, kan bare brukes til injeksjoner til en pasient. Dette vil bidra til å forhindre infeksjon i kroppen..

De nødvendige dataene om forbindelsen med insulin er ikke tilgjengelige. Derfor bør dette legemidlet ikke kombineres med andre medisiner. Unntaket er humant NPH-insulin..

De farmakokinetiske egenskapene til insulin blir vanligvis bevart hos personer som lider av nedsatt nyrefunksjon. Men behovet for dette stoffet kan avta med nedsatt nyrefunksjon.
Medisinens egenskaper hos mennesker som har problemer i leveren, er ikke undersøkt. Hos pasienter med nedsatt leverfunksjon kan behovet for dette stoffet avta. Dette skyldes reduserte evner til glukoneogenese. Denne prosessen påvirkes også av en redusert metabolisme av virkestoffet..

Det er ikke tilstrekkelig med informasjon om farmakokinetiske egenskaper hos eldre som har diabetes. Ved unormale funksjoner i nyrenes funksjon, kan en reduksjon i behovet for insulinadministrasjon observeres.

Bivirkninger

Den vanligste og farlige bivirkningen av insulinbehandling er utvikling av hypoglykemi. Vanligvis observeres denne tilstanden når du bruker insulin i en dosering som er betydelig høyere enn nødvendig.

Bivirkninger som er forbundet med bruken av stoffet inkluderer følgende:

  1. Med en endring i metabolske prosesser oppstår hypoglykemi veldig ofte, som er ledsaget av ubehagelige manifestasjoner. Disse inkluderer kjølig svette, blanchering av dermis, tretthet. Dessuten kan en person ha symptomer på angst, skjelving i lemmene, nervøs overopphisselse, nedsatt bevissthet, døsighet. Ofte er hypoglykemi preget av en sterk hjerterytme, hodepine og kvalme. Når denne tilstanden øker, oppstår besvimelsesforhold og kramper. Det kan også være en permanent eller midlertidig nedsatt hjernefunksjon. I spesielt vanskelige situasjoner er det fare for død.
  2. Med skader på hud og subkutane strukturer forekommer ofte allergisymptomer. De vises i form av hevelse, kløe, hyperemi i administrasjonsområdet. Hvis behandlingen fortsettes, forsvinner disse symptomene. I sjeldne tilfeller observeres lipodystrofi. Oftest er det en konsekvens av et brudd på vekslingen av soner for bruk av insulin eller gjeninnføring av stoffet i den samme sonen.
  3. Overfølsomhetsreaksjoner er preget av kvelning, en følelse av tetthet i brystet og kløe. Ofte er det urticaria og allergisk dermatitt. I komplekse situasjoner oppstår generaliserte allergiske reaksjoner, inkludert anafylaktisk. De representerer en reell livsfare..

Overdose

Det finnes ingen spesifikk informasjon angående analyse av symptomer på en overdose av apidra. Ved langvarig bruk av en økt dosering av et medikament, er det imidlertid en risiko for hypoglykemi av varierende alvorlighetsgrad.

Terapi av disse tilstandene bestemmes av deres alvorlighetsgrad:

  • Tilstandene med mild hypoglykemi kan stoppes ved å innta glukose eller mat som inneholder sukker. Fordi personer med diabetes alltid skal ha godteri, sukker eller informasjonskapsler med seg. Fruktjuice er også fantastisk..
  • Komplekse tilfeller av hypoglykemi, som er ledsaget av en swoon, elimineres ved innføring av 0,5-1 mg glukagon. Stoffet kan brukes intramuskulært eller subkutant. Intravenøs glukose kan også brukes. I mangel av respons kan glukagon administreres i løpet av 10-15 minutter. Når en person kommer tilbake til bevissthet, trenger han å gi karbohydrater inne. Dette vil bidra til å forhindre et nytt angrep av hypoglykemi. Da må pasienten legges inn på sykehusavdelingen. Dette er med på å etablere årsakene til kompleks hypoglykemi og forhindre forekomst av slike tilstander senere..

Samhandlingsfunksjoner

Studier av egenskapene til legemiddelinteraksjoner er ikke utført. Imidlertid kan det konkluderes med at betydelige reaksjoner er usannsynlige.

Det er verdt å vurdere følgende funksjoner i interaksjonene:

  1. Kombinasjonen med orale hypoglykemiske stoffer, fibrater, propoksyfen, ACE-hemmere forbedrer den hypoglykemiske aktiviteten til insulin, og øker også tendensen til å utvikle hypoglykemi. Det samme kan sies om kombinasjonen av apidra med salisylater, sulfonamider, fluoksetin, pentoksifylline.
  2. Samtidig bruk med danazol, diuretika, sympatomimetika, glukokortikosteroide hormoner, østrogener kan føre til en reduksjon i insulinets hypoglykemiske effekt. Den samme effekten observeres når en medisinering kombineres med progestiner, antipsykotiske stoffer, fenotiazinderivater.
  3. Legemidler som betablokkere, litiumsalter, etanol og klonidin fører til potensering eller svekkelse av de hypoglykemiske egenskapene til insulin.
  4. Med en kombinasjon av stoffet med pentamidin, er det fare for hypoglykemi og påfølgende hyperglykemi.
  5. Bruk av stoffet i kombinasjon med medisiner som har sympatolytisk aktivitet kan provosere en reduksjon i alvorlighetsgrad eller en svekkelse av tegn på refleks adrenerg aktivering. Denne effekten observeres ved en kombinasjon av medikamentet med klonidin, guanetidin, reserpin..

En analyse av kompatibiliteten til insulin glulisin er ikke blitt utført. Derfor er det ikke verdt å kombinere apidra med andre elementer. Det ene unntaket er human isofan-insulin. Når du bruker stoffet gjennom en infusjonspumpe, er det strengt forbudt å kombinere det med andre medisiner.

analoger

Insulin apidra har en rekke analoger:

Lagringsfunksjoner

Medisinen må oppbevares i en pappeske utilgjengelig for lys. Temperaturen skal være 2-8 grader. Ikke frys stoffet. Det er veldig viktig å beskytte den mot barn. Etter at pakningen er åpnet, må produktet brukes innen 4 uker. Tidspunktet for den første bruken av medisinen skal være merket på pakningen.

anmeldelser

Anmeldelser om apidra indikerer den høye effektiviteten til dette legemidlet:

Apidra er et effektivt medikament som hjelper til med å takle symptomene på diabetes. Legen skal foreskrive legemidlet utelukkende. Dette vil bidra til å unngå farlige bivirkninger og oppnå de ønskede resultatene..

"Bedre kjøp på egenhånd." Diabetikere blir oversatt til russisk insulin

Pasienter med diabetes i forskjellige regioner i Russland begynte å gi ut insulin fra innenlandsk produksjon i stedet for de vanlige europeiske medisinene. Diabetikere av den første typen er alarmerende: å bytte ut det originale insulinet med en bioanalog uten tilsyn av lege kan føre til alvorlige allergier og utvikling av komplikasjoner. Pasienter står overfor et valg: bestemme deg for et ukontrollert eksperiment på helse eller kjøpe insulin for egen regning, og bruker mye penger.

Noen av de originale insulinene, for eksempel Lantus (det internasjonale ikke-eiendomsbetegnelsen er insulin Glargin), Humalog (insulin Lizpro), har avsluttet patentbeskyttelsen. Hos Novorapid (insulin Aspart) slutter patentbeskyttelsen sommeren etter. Dette betyr at enhver legemiddelprodusent har rett til å lage sin egen versjon - den såkalte biosimilar. Hele kliniske studier biosimilars ikke bestås.

Det russiske selskapet Geropharm produserer allerede bioanaloger av Glargin og Lizpro - Ringlar og Rinliz. Om sommeren er Geropharm klar til å lansere Novorapids bioanalog (insulin Aspart) på markedet - insulin Rinasp.

Problemet er at i motsetning til generika (analoger av kjemisk syntetiserte medisiner), kan en biosimilar ikke gjøres helt identisk med originalen. Dette er medisinsk bioteknologi - en metode for å produsere en medisin fra levende celler (bakterier, virus, sopp), der produksjonsforholdene har en betydelig innvirkning på stoffets effektivitet. Det er derfor, ifølge forskere, "den forkortede registreringsprosedyren som er brukt for generiske stoffer, er uakseptabel for biosimilarer"..

Imidlertid kjøper regionale departementer og helsekomiteer medisiner under det internasjonale ikke-eiendomsmessige navnet, det vil si at nå kan insulinavhengige pasienter ikke få det vanlige originale stoffet, men et nytt biosimilar. Og hvis du ser på kjøpene, så for eksempel i Saratov-regionen, har den biosimilar Glargin produsert av Ufa allerede erstattet den opprinnelige Lantus.

Ingen Humalogue?

I slutten av november tok Alexey Pustovalov fra Voronezh kontakt med Saratov-gruppen av foreldre til barn med diabetes mellitus: hans Humalogue-insulin ble ikke lenger forskrevet til sønnen. De sa - ikke på lager og vil ikke vises i løpet av nær fremtid.

- Bestanden av Humalog (dette er ultra-kort insulin, som vi injiserer sønnen vår "til mat") vi samlet inn fra diabetesamfunn over hele landet, - forklarer Alexey. - Gudskelov folk ikke nekter hjelp - nå har vi en reserve de neste seks månedene. Dette vil imidlertid ikke redde oss. Voronezh-endokrinologer sier at etter nyttår ikke vil være mer Humalog, vil de begynne å kjøpe den bioanalogen av russisk produksjon. Derfor vil vi på råd fra leger overføre sønnen til Novorapid.

I Karelia har Humalog-bioanalogen - insulin Rinliz fra det russiske selskapet Geropharm - blitt utstedt til pasienter med diabetes siden oktober i år. Olga Okhotnikova, hvis ni år gamle datter har vært syk med diabetes i fem år, leder VKontakte DIA Petrozavodsk-gruppen.

- I Karelia bestemte de seg tilsynelatende for å gjennomføre et eksperiment: barna blir overført til russiske insuliner, sier hun. - I oktober begynte de å gi barna Rinliz. Foreldre nekter. Foretrekker å kjøpe originale medisiner for egen regning..

I Saratov-regionen og Altai-territoriet, i stedet for Lantus - utvidet-fungerende insulin, begynte foreldre til diabetiske barn å motta hans bioanalog Glargin, produsert av UfaVITA.


"Selvfølgelig tok jeg ham ikke," sier Julia Novokhatnaya fra Aleisk, Altai-territoriet. "Selv om apoteket forklarte at Lantus og Glargin er det samme." Jeg begynte å ringe den regionale helseavdelingen. De sa: du må gjennom en medisinsk undersøkelse. Endokrinologen bør skrive en konklusjon hvorfor akkurat dette insulinet ikke er egnet. Og for dette må du prøve det, "kanskje det vil det." Men jeg vil ikke eksperimentere med et barn.

I Saratov-regionen råder endokrinologer til å nekte et innenlandsk medikament hvis ekstraktet fra sykehuset ikke indikerer virkestoffet, men stoffets handelsnavn.

Hodeskade fra insulinskifte

Tatyana Petrova fra Saratov er sikker på at overgangen fra insulin til insulin skal skje under tilsyn av en lege. Sønnen hennes ble syk med diabetes type 1 for 13 år siden. Med insulin klarte Novorapid å etablere god kompensasjon og unngå alvorlig hypoglykemi (lavt blodsukker, full av bevissthetstap og til og med koma. - Merk RS). Den eneste gangen gutten ble tvunget til å bytte stoffet, og det endte med skade.

- Mitt barn har en særegenhet - insulinet hans "utfolder seg" (begynner å handle. - Merk RS) veldig raskt, - forklarer Tatyana. - Han administrerer stoffet etter å ha spist. En gang i Saratov var det ingen Novorapid på lenge. Og vi ble anbefalt å prøve Humalog. Et særtrekk ved dette insulinet er at det virker raskere. Barnet mitt var trygt - han gikk til pause etter å ha spist, injisert insulin. Han snakker normalt med meg. Og plutselig, i et øyeblikk, bøyde han seg tilbake i en lysbue og kollapset mot gulvet. Humalog klarte til og med å drive ham inn i alvorlig hypoglykemi etter å ha spist. Resultatet er en hodeskade og en utslått finger på høyre hånd. Siden har jeg sverget - ingen eksperimenter, det er bedre å kjøpe til meg.

Tatyana er sikker på at du ikke bare kan erstatte det originale stoffet med bioanalogen. Med vitenskapelige artikler i hendene, beviser hun at det biosimilar i effekten kan være veldig forskjellig fra originalen.

"Det er ikke vanskelig å samle et hvilket som helst molekyl av stoff," sier hun. - Spørsmålet er graden av rensing av stoffet - hvor mange proteiner "haler" det vil være igjen som provoserer allergier, og hvilke konserveringsmidler som vil brukes, noe som også kan forårsake en reaksjon. Jo lavere rensegrad, jo billigere er produksjonen..

- Spørsmålet mitt er: hvorfor er bioanalogene våre nesten halve prisen på originalene? - spør Dina Dominova fra Moskva, en diabetiker med 23 års erfaring. - Hva sparer produsenter på, og vil denne innsparingen komme meg sidelengs? Jeg har rett til å vite dette.

Ingen av diabetikerne har noen gang sett kliniske studier av russiske insulinbioanalyser, bemerker Dina. Og uten kliniske studier er det umulig å forutsi hvordan det biosimilar vil fungere.

"Hvis ifølge Humalog, Novorapid, Apidra og andre originale insuliner, resultatene av kliniske studier er offentlig tilgjengelige, er det ikke noen resultater av bioanalyser gjort i Russland," forklarer Dina Dominova. "Dessuten har jeg en insulinpumpe." Studier av disse medikamentene på pumpen ble ikke i prinsippet utført.

"Men hvilken forskjell gjør det hvis de egentlig er det samme insulinet - Lizpro byttes ut mot Lizpro, og Glargin erstattes med Glargin?" Hvorfor er produsenten viktig??

- Etter innføringen av sanksjoner har vi i Russland produkter som kalles “ost” og “brød”. Men ser denne "osten" ut som vanlig ost? Insulin er ikke mat, det er et medikament, min helse og liv avhenger av tilgjengeligheten og kvaliteten på det.

"Vi jobbet ikke med biosimilars"

"Jeg kan ærlig talt ikke si noe om biosimilars," sier Nadezhda Raigorodskaya, lege i medisinsk vitenskap fra Saratov, pediatrisk endokrinolog. - Vi jobbet ikke med dem, vi har ikke informasjon og søknadserfaring ennå. Men for noen år siden var det en lignende situasjon med veksthormonet Rostan. Før utseendet foreskrev vi veksthormoner fra europeiske produsenter. Da det hjemlige stoffet dukket opp, var det en forsiktig holdning til det. Men bruken ble diskutert mye, og pasientene våre deltok også i kliniske studier. Flere år gikk før årvåkenheten forsvant, og pasienter begynte å bruke den uten frykt. Han etablerte seg som et godt stoff - barn vokser fra ham, vi observerer ikke bivirkninger. Selvfølgelig er det de som ønsker å bruke europeiske medisiner. Men nå er bare Rostan foreskrevet.

Historien om veksthormon er et favorittargument for talsmenn for importerstatning i legemiddelindustrien. Men han overbeviser diabetikere ikke helt.

- I bunnen av diabetes i House of Scientists i Moskva snakket Valentina Peterkova (akademiker fra det russiske vitenskapsakademiet, spesialist i barndommens diabetes. - Merk RS), - sa Dina Dominova. - Hun fortalte høflig at vi allerede hadde passert dette med veksthormon, da alle de nødlidende ble overført til et hjemlig stoff. Det var mange indignasjoner, men likevel ble alle overført til ham. Var det et alternativ, spurte vi. Nei, det var ikke noe alternativ. Importerte hormoner sluttet ganske enkelt å importeres til Russland. Når du har et valg - å injisere minst noen medikament eller ingen, er det tydelig at du vil velge minst noen. Hun sa videre at hvis du synes du er allergisk mot det biosimilar, kan du komme til Endocrinology Research Center (ESC), vil vi ordne det. Det vil si, antar at et barn eller en voksen fra Vladivostok, fra Sakhalin, først må få en henvisning, vente tre måneder, slå inn, fly til Moskva og begynne undersøkelsen. Og hva skal du gjøre disse tre månedene, hva venter du på linjen? Prikke et stoff du er allergisk mot? Eller kjøp for din?

At det skal være valgfrihet av medikamenter, indikeres av alle diabetikere uten unntak: de som er klare til å prøve å bytte til russiske insuliner og de som er redde.

"Kompensasjon er viktig for oss diabetikere," sier diabetiker og Instagram-blogger Nyura Sharikova. - Noen kan være allergiske mot importert insulin (som et biologisk produkt, forårsaker noe insulin en immunreaksjon i kroppen. - Merk RS). For eksempel har jeg en allergi mot mange insuliner. Så jeg er for oss å prøve, men bare under tilsyn av leger. Og slik at det var et valg - å holde seg på stoffet ditt hvis en ny ikke passet deg.

"At russiske insuliner begynte å bli utgitt, er bra," sier Tatyana Petrova. - I tilfelle av omfattende sanksjoner eller, Gud forby krig, når jeg ikke er feit, ville jeg leve, vil et innenlandsk stoff være en frelse. I en kritisk situasjon er alle virkemidler gode, om bare for å overleve. Men når pasienten justerte kompensasjonen i måneder eller år, beregnet han alle doser, koeffisienter og pauser på insulinet sitt eksperimentelt for hvert produkt, og så får han et nytt insulin, der alt må startes på - det er ikke mye glede.

Problemet er at systemet for offentlige anskaffelser allerede nesten er lukket for det originale insulinet fra europeisk eller amerikansk produksjon. I 2015 utstedte den russiske regjeringen dekret nr. 1289 som en del av "kriseplanen", som sier at hvis to russiske medisiner fra innenlandsk produksjon er involvert i anbudet, er ikke et utenlandsk medikament lenger lov til å konkurrere.

Kareliske foreldre kjøper barna sine insulin allerede for egen regning. De får problemer selv i hovedstaden.

- I år i Moskva er det veldig dårlig med Humalog, - forklarer Dina Dominova. - Om våren, da jeg ikke kunne få stoffet i henhold til resepter, kjøpte jeg det selv. Emballasje kostet meg 2700 rubler. I en måned med slike pakker trenger jeg to. Siden jeg har en tredje uføregruppe, har jeg rett til pensjon - det er 5400 rubler.

For å oppnå god kompensasjon, og følgelig leve så lenge som mulig uten komplikasjoner, bruker Dina bare 20 tusen i måneden på diabetesomsorg. Dette beløpet inkluderer kjøp av teststrimler, vedlikehold av kontinuerlig overvåking av blodsukker, kjøp av forsyninger til en insulinpumpe. Og selv om det føderale budsjettet fra 2019 må betale forbruksvarer for pumpen, begynte ikke alle diabetikere på pumpeterapi å motta den på begynnelsen av året.

"For mange av oss ble de første forbruksartiklene bare utgitt i november," sier Dina. - Hvis insulin tilsettes dette, vil mengden for diabetes alene være 25 tusen rubler. Men du må fortsatt gjennomgå en regelmessig undersøkelse - sjekk øynene, nyrene. Med all respekt for gratis medisin er den lav. Kostnaden for en konsultasjon med en enkel lege i ESC er 2500 rubler. Jo høyere legerang, jo høyere blir inntakskostnadene. Og så, hvis komplikasjoner oppstår, koster behandling også penger. Hvor mye penger det tar å opprettholde kroppen i en tålelig tilstand, synes jeg det er vanskelig å beregne. Men jeg har ikke noe valg.

I forbindelse med den politiske situasjonen

Imidlertid får ikke alle diabetikere panikk. I november publiserte Nyura Sharikova flere innlegg om emnet å introdusere bioanaloger av insulin produsert av russiske selskaper på hennes @dia_status Instagram-blogg..

"De russiske insulinprodusentene Geropharm, Medsintez, Pharmstandard har bestått vellykkede kliniske studier. Helsedepartementet utstedte registreringsbevis for dem, og de ble lagt inn i det statlige registeret over medisiner. I mange regioner er det allerede anskaffet russisk insulin. Ofte, utelukkende bare dem, uten deres utenlandske kolleger. VIKTIG Å VET! Russiske insuliner oppfyller GMP-standarder. Dette betyr at stoffet er av god kvalitet (oppfyller kravene i standarden), oppfyller analoger og kan brukes. GMP er en seriøs standard. Panikk er tidlig, og det er ubrukelig: fra panikk ingen har noen gang følt seg bedre. Først må du finne ut av det, "skrev hun.

"Russisk insulin vil fremdeles være, det er ubrukelig å kjempe mot utseendet, og det er ikke nødvendig," forklarer hun sin stilling. - De vil gi diabetikere. Og dette er bra. Det er bra at det er et Geropharm-selskap som driver med vitenskapelig forskning og produksjon av insulin. Alle vet hva vår nåværende politiske situasjon er. De neste sanksjonene blir kunngjort ikke i dag eller i morgen, og de kan - det er fullt mulig - sette forbud mot alle utenlandske medisiner eller på en eller annen komponent av insulin. Og vi, diabetikere, blir tvunget til å enten dø, eller bytte til et raskt, raskt forberedt, uprøvd medikament. Vi vil ikke lenger ha et valg. Derfor krever jeg at husholdningsinsulin blir gitt i enhver situasjon med medisin.

Ifølge bloggeren er situasjonen rundt innenlandsk insulin forverret på grunn av det faktum at farmakologiske selskaper nekter å publisere resultatene fra kliniske studier. Nå søker Nyura og flere av vennene hennes et møte med representanter for Geropharm-selskapet og et svar på et spørsmål om kliniske studier. Mens "Geropharm" ikke gir noe svar.

Les Om Diabetes Risikofaktorer